Achtergrondfoto

www.toonvogels.nl

Bezetting

 

 

Muzikale Leiding

 

 

 

 

De muzikale leiding is sinds juni 2017 in handen van Rob van den Hoven.

Rob van den Hoven

Rob van den Hoven

Biografie dirigent

 

Trompettist Rob van den Hoven is opgegroeid in de Harmonie/ Fanfare-wereld, later groeide de interesse voor Jazz- en Lichte muziek. In pop-bands speelde hij o.a. met Jimmy Bel Martin, René Schuman en behaalde met funk band Ruby Fruit Jungle de halve finale van De grote prijs van Nederland. Hij studeerde trompet Jazz/Lichte Muziek bij Rob Bruynen (trompettist WDR Big Band en The Skymasters) aan het Conservatorium van Maastricht en behaalde zowel zijn Docerend- als Uitvoerend Musicus diploma. Tijdens zijn conservatorium studie volgde Rob masterclasses bij Peter Masseurs, Garrison Fewell, Bobby Shew, Markus Stockhausen, Kenny Wheeler, Ack van Rooyen, Jarmo Hoogendijk, Andy Haderer, Jon Faddis, Chuck Findley en Roy Hargrove.

 

Met de big band van het conservatorium speelde Rob samen met o.a. Bobby Shew, Jiggs Whigham (Glenn Miller Big Band) en John Clayton (Count Basie Orchestra). In 1999 speelde hij als solist in een speciaal samengestelde Big Band o.l.v. Grammy Award winnaar Bill Holman. Holman werd uitgenodigd naar aanleiding van het verkrijgen van de Bremen aanmoedigingsprijs voor de Jazz-afdeling van het Conservatorium van Maastricht. Met Bill Holman werden concerten alsmede een TV-optreden bij Han Reiziger’s “Reiziger in muziek“ en de CD “The State of Jazz” opgenomen.

 

Van den Hoven werd door de Philips Harmonie Eindhoven o.l.v. Pierre Kuypers uitgenodigd om als solist “A Tribute To Harry James“ te spelen tijdens een internationale tournee. Ook trad hij op als solist met het symphonie orkest de Neue Philharmonie Westphalen uit Recklinghausen (Duitsland) o.l.v. dirigent Jan Stulen, Harmonie Grevenbicht o.l.v. Rob van der Zee en de Koninklijke Oude Harmonie van Eysden o.l.v. Ben Essers. Hij speelde in 2003/2004 in de Roberto Zayas Band met Zorina London (ex James Brown band) en Ernesta Dunbar (ex Gladys Knight) tijdens een tour in Taiwan. In 2006 speelde Rob met een trompet ensemble op het befaamde Prinsengrachtconcert.

 

In de Jazz-muziek was hij van 1996 tot 2001 actief met zijn eigen “Rob van den Hoven Quartet“ waarmee hij veel optredens heeft verzorgd. Zo ontving hij uitnodigingen voor de festivals Jazz in Duketown in ’s-Hertogenbosch en Jazzfestival Delft.

Met veel plezier geeft Rob zijn opgedane ervaringen door als bandleider en als docent op diverse muziekscholen. Als Big Band dirigent heeft hij Udens Big Band van 1999 tot 2007 geleid. Sinds 2004 is hij muzikaal leider van Big Band Ravenstein. Vanaf 2007 wordt Big Band 5-6-07 uit Schaijk ook door hem geleid. De Bulltown Band uit Cuijk volgde in 2014 en Big Band HAN uit Arnhem sinds 2015. De leiding van de Lighttown Big Band is sinds 2017 ook in handen van Rob van den Hoven.

 

 

 

 

 

 

Vocals

 

 

 

 

Stephanie Beerens

Berry Westerburgen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sax sectie

 

 

 

 

Dyanne Zonderman

Tini van Dommelen

Adriaan Siewertsen

Pieter Bertrams

 

 

 

 

 

 

 

Trombone sectie

 

 

 

 

Meindert Janszen

Leander van Amesfoort

Wim Brouwer

Vacature

 

 

 

 

 

 

 

Trompet sectie

 

 

 

 

Wim Gerbecks

Vacature

Jeroen Maasland

Henrie Stribos

Vacature

 

 

 

 

 

 

Ritme sectie

 

 

 

 

Fred Rijsdijk

Jan Lohstroh

Geert Gijsbers

Jeroen Nefkens

 

 

 

 

 

 

 

Bestuur

 

 

 

 

Adriaan Siewertsen

Voorzitter

Berry Westerburgen
PR

Geert Gijsbers

Secretaris en Penningmeester